Melding verstuurd Nu
Bedankt, je melding is zojuist met succes verzonden.
Statusupdate aangevraagd Nu
Je statusupdate is zojuist aangevraagd. Herlaad pagina...

Ziggy - Reeds herplaatst

830x bekeken, aangeboden sinds 06-06-2023
Europees Korthaar
Match alert uitgeschakeld voor gasten

demography   Kater
schedule   2 jaar oud
badge   Europees Korthaar
location_on   Nieuwegein, Utrecht (NL)

wallet
   Gevraagde vergoeding € 75.00 (excl. € 9.49 bemiddelingskosten)

sms    Wil je vaker reageren? Maak dan gebruik van onze voordeelbundels

Ziggy is een prachtige grote cyperse kater van bijna 2 jaar. Hij is geboren op een boerderij. Kittens van boerderijkatten hebben een hoger jachtinstinct dan de gemiddelde huis-tuin-keuken-kat. Omdat Ziggy als binnenkat is opgegroeid had hij moeite om aan zijn jachtinstinct te voldoen. Uit verveling ging hij daarom bewegende lichaamsdelen van mensen aanvallen. Door het inzetten van gedragstherapie is dit gedrag verdwenen, maar we merken dat we Ziggy niet zo gelukkig kunnen maken als we zouden willen, omdat zijn drang om naar buiten te gaan te groot is. Karakter Ziggy is een actieve, slimme en nieuwsgierige kater. Hij gaat zelf actief op zoek naar bezigheden in zijn omgeving. Vindt hij deze niet dan cre

  Gehoorzaam
  Jachtinstinct
  Speels
  Allemansvriend
  Sociaal

Voor sommige kenmerken zoals waakzaamheid, traplopen en beheerst basiscommando's (afhankelijk van het type huisdier) kan de term 'Onbekend' worden vermeld, dit omdat we deze opties recentelijk hebben toegevoegd aan ons systeem om nog een completer beeld van het huisdier te krijgen.

Item Price
Ras Europees Korthaar
Groep Kortharige
Geslacht Kater
Leeftijd 2 jaar
Vacht Kortharig
Gecastreerd Ja
Gevaccineerd Ja
Eerste eigenaar Ja
Is bang voor de dierenarts Nee
Heeft een handicap Nee
Gechipt Ja
Stamboom Nee
Paspoort Ja
Kan makkelijk alleen thuis zijn Ja
Kan makkelijk met andere katten zijn Onbekend
Kan makkelijk met honden zijn Onbekend
Kan goed overweg met kleine kinderen Nee
Zindelijk Ja
Traplopen Onbekend
Kan buiten loslopen Ja
Gebruikt speciaal voer Ja
Wat voor voer Alleen voer zonder Kip i.v.m. voedsel allergie
Gebruikt medicijnen Nee
Cattery Onbekend


Noodzakelijk voor herplaatsing
  Nieuwe eigenaar woont in een woonhuis / appartement met tuin

        

  Te weinig speelruimte in de tuin / geen tuin

Hier in de omgeving zijn drukke wegen en worden ook veel te regelmatig buitenkatten vermist. Daarom willen we graag een binnenkat. Binnen had hij moeite om aan zijn jachtinstinct te voldoen. Uit verveling ging hij daarom bewegende lichaamsdelen van mensen aanvallen. Door het inzetten van gedragstherapie is dit gedrag verdwenen, maar we merken dat we Ziggy niet zo gelukkig kunnen maken als we zouden willen, omdat zijn drang om naar buiten te gaan te groot is. We zoeken dan ook een nieuw thuis voor hem, waar hij vrij en veilig naar buiten kan. En een gezin zonder kleine kinderen met eigenaren die er plezier aan beleven om dagelijks met hem te spelen. De overstap naar een ander gezin waarin hij leert om met de buitenomgeving om te gaan kan eventueel (gratis) begeleidt worden door een kattengedragstherapeut. Omdat het verder echt een leuk beest is en we ook al veel hebben geïnvesteerd in hem, vragen we € 75,- aan adoptiekosten. Je krijgt zijn favoriete speeltjes mee. Eventueel kun je de Curver kattenbak voor € 15 overnemen.